Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή : 10 λεπτά από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Το αίμα μας ενώνει όλους /Blood connect us all», μήνυμα που προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.),οργανώνει Καμπάνια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την εθελοντική αιμοδοσία.

Στις 14 Ιούνη το Ε.ΚΕ.Α. διοργανώνει Ημερίδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι στον Πολυχώρο Τεχνόπολις στο Γκάζι ώρα 18.00 – 20.30.

Στην Ημερίδα θα υπάρχει panel με συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών, γιατρών, πασχόντων και εκπαιδευτικών τονίζοντας το ρόλο όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα του εθελοντισμού στην αιμοδοσία.

Θα ακολουθήσει Συναυλία – Μουσικός Μαραθώνιος στις 20.30 με τη συμμετοχή των μουσικών σχημάτων SMYRNA, AGGELIKI TOUMBANAKI & the BUZZ BASTARDS και ENCARDIA.

Η ΕΟΘΑ συμμετέχει στο panel της εκδήλωσης που κύριο στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σας περιμένουμε!!

(24 επισκέψεις, 1 σήμερα)