Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ

Τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023, ο Υπουργός Επικρατείας και Υπεύθυνος του Συντονιστικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, κ. Σταύρος Παπασταύρου, μαζί με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, υποδέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από πρόσκλησή του πρώτου, εκπροσώπους των αναπηρικών οργανώσεων και φορέων.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενδυνάμωση της σταθερής συνεργασίας του αναπηρικού κινήματος με τον Συντονιστικό Μηχανισμό και την Κυβέρνηση με σκοπό την προαγωγή των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

Η Κυβέρνηση εκπονεί το νέο Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 και η συνάντηση αποσκοπούσε στην παρουσίαση εκ μέρους των εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος των προτάσεων, αιτημάτων και απόψεών τους για τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής.

Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας, Όλγα Κακαράκη.

Οι Υπουργοί κατέγραψαν όλες τις απόψεις και τα αιτήματα που κατατέθηκαν προφορικά, ζήτησαν από τους εκπροσωπούμενους φορείς να τις καταθέσουν και εγγράφως ενώ δεσμεύτηκαν να επαναλαμβάνουν ετησίως την συνάντηση αυτή ώστε να γίνεται καταγραφή των όσων στόχων υλοποιήθηκαν και εκείνων που δεν επιτεύχθηκαν, ώστε να δρομολογούνται κατά προτεραιότητα στο επόμενο έτος.

(12 επισκέψεις, 1 σήμερα)