Σκυταλοδρομια για την Παγκοσμια Ημερα Εθελοντη Αιμοδοτη Ηρακλειο 2018

ΜΟΙΡΑΣΟΥ

O Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηρακλείου  – Λασιθίου σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και το Δήμο Ηράκλειου, οργάνωσαν εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στις 9:00 π.μ. και μετά ακολούθησε σκυταλοδρομία, στην οποία συμμετείχαν μέλη του συλλόγου, παραολυμπιονίκες, εθελοντές αιμοδότες, μαθητές σχολείων και πλήθος κόσμου, η οποία ξεκίνησε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης.

Επίσης, η Κινητή Μονάδα Αιμοληψιών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου βρισκόταν στο χώρο και πραγματοποιούσε εθελοντική αιμοδοσία, ενώ παράλληλα γινόταν ενημέρωση στους πολίτες για την εθελοντική αιμοδοσία με έντυπο υλικό που μοιραζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Πλήθος Ηρακλειωτών ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην αιμοδοσία με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 26 φιάλες αίμα, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα ελπίδας, προσφοράς και αλληλεγγύης σε όλους μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τελετή λήξης στην οποία πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός, απονομή αναμνηστικών σε όσους συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία και ολοκληρώθηκαν με μουσική και χορό από παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.

(7 επισκέψεις, 1 σήμερα)