Κάποιοι χρειάζονται αίμα….

ΜΟΙΡΑΣΟΥ

Για κάποιους το σπουδαιότερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα είναι να δώσουμε αίμα σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Η θαλασσαιμία είναι μία βαριά αιμοσφαιρινοπάθεια, σύμφωνα με την οποία ο οργανισμός του θαλασσαιμικού ασθενή δεν παράγει αίμα ικανό να τον κρατήσει σε ζωή και χρειάζεται μετάγγιση,

Όπως τόνισε ο Γεώργιος Σβάρνας, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, η διάγνωση γίνεται στην βρεφική ηλικία. Εκείνος διαγνώστηκε με θαλασσαιμία όταν ήταν 2,5 ετών. «Ήμουν πιο χλωμός σαν παιδάκι και φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εμένα», είπε.

Ο κ. Σβάρνας τόνισε την ανάγκη της αιμοδοσίας και υπογράμμισε πως με την πανδημία ο κόσμος φοβάται να πάει στο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα, εποχές όπως τα Χριστούγεννα ή και των καλοκαιρινών διακοπών είναι περίοδοι όπου υπάρχει έλλειψη σε αίμα.

«Ο κόσμος είναι πιο ανέμελος και δεν έχει στο νου του να δώσει αίμα. Σαν Έλληνες είμαστε τυπικοί σε κάποια πράγματα και βοηθάμε πολύ, αλλά δεν υπάρχει μία πρόβλεψη ώστε να είναι κάποιος από μικρό παιδί εθελοντής αιμοδότης», είπε.

Η εθελοντική αιμοδοσία μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, καθώς μόλις μία φιάλη αίματος μπορεί να επωφελήσει τρεις ασθενείς.

Δείτε όλη την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κος Γιώργος Σβάρνας στην εκπομπή της κας Ελεον΄΄ωρας Μελέτη MEGA Καλήμερα στο παρακάτω link:

https://www.megatv.com/2021/12/13/kapoioi-xreiazontai-aima-as-stiriksoume-oloi-mazi-tin-prospatheia-oson-exoun-anagki/

(9 επισκέψεις, 1 σήμερα)