Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Συλλόγων Ασθενών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Συλλόγων Ασθενών η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της στην Αθήνα, στις 18 Νοεμβρίου 2016. Διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάτω από την ομπρέλα του θεσμού των βραβείων Prix Galien Greece και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Ογκολογικού Κέντρου Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης & Έρευνας.

Επιστήμονες κύρους θα παραδίδουν μαθήματα συγκεκριμένης θεματολογίας στα μέλη των Συλλόγων Ασθενών με σκοπό να ενδυναμώσουν το διεκδικητικό και επικοινωνιακό τους προφίλ, να τους βοηθήσουν να εντάξουν νέα μέλη στους συλλόγους τους και να τους προσφέρουν τη γνώση και τα επιπλέον εφόδια να ενημερώνουν την κοινωνία και να επηρεάζουν την Πολιτεία, ώστε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες και τεχνολογίες.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε δύο κύκλους, ένας ανά εξάμηνο. Ο α΄ κύκλος μαθημάτων πραγματοποιήθηκε 18 & 19 Νοεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport. Στο συγκεκριμένο κύκλο συμμετέχουν μέλη από 27 Συλλόγους Ασθενών πανελλαδικά.

prix-galien-academy-01
Γενικά πλάνα από την αίθουσα διδασκαλίας
prix-galien-academy-02
κα. Μαριάννα Λάμπρου. πρόεδρος ΠΕΣΠΑ
prix-galien-academy-03
Γενικά πλάνα από την αίθουσα διδασκαλίας
prix-galien-academy-04
Από αριστερά, κα Ιωάννα Αλυσανδράτου, πρόεδρος Συλλόγου “Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδος” και κα Τζένη Περγιαλιώτου, πρόεδρος Prix Galien Greece και Galien Pateints Academy Program
(4 επισκέψεις, 1 σήμερα)