Δράσεις φορέων ΕΟΘΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, η ΕΟΘΑ και οι φορείς της σε όλη την Ελλάδα διοργάνωσαν εκδηλώσεις και εξέδωσαν Δελτία Τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν όλη την κοινωνία, την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα, για όλους τους σχετικούς με τη νόσο τομείς όπως πρόληψη, αντιμετώπιση, νέες προοπτικές, έρευνα, έλλειψη αίματος, επαγγελματική αποκατάσταση και κοινωνική ενσωμάτωση.

Η συμμετοχή των θαλασσαιμικών και φέτος ήταν μεγάλη. Ενδεικτικά παρουσιάζουμε τις δράσεις από τους εξής Συλλόγους:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 8 Μαΐου  ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας και ο Σύνδεσμος εθελοντών αιμοδοτών “Πηγή Ζωής” στη Θεσσαλονίκη.

Η Πρόεδρος κα. Στέλλα Μηνά και ο Γ.Γ κ. Γιώργος Σβάρνας του ΕΣΘΑ παραχώρησαν ωριαία συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο fm 100 παρουσιάζοντας τους σκοπούς, τους στόχους και τις δράσεις του συλλόγου. Παράλληλα μέλη του συλλόγου βρέθηκαν στο ενημερωτικό περίπτερο της “Πηγής Ζωής” το οποίο είχε στηθεί σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης διανέμοντας έντυπο υλικό και ενημερώνοντας τον κόσμο για την παγκόσμια ημέρα της Θαλασσαιμίας και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.  Επίσης δόθηκαν ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από την Αντιπρόεδρο, κ. Πασπάλη Δήμητρα, την Ταμία κ. Σισκούδη Αθανασία και την Πρόεδρο του Συνδέσμου «Πηγή Ζωής» σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης.

Το link για τη ραδιοφωνική εκπομπή.

https://www.facebook.com/mary.leria/posts/1885932338341632

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ

Ο Σύλλογος Ηρακλείου σε συνεργασία με το forum ‘’οδηγούμε με ασφάλεια’’ διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, στο αίθριο της Λότζια από τις 10:00 έως τις 13:00.
Με σύνθημα ‘’Δίνεις Αίμα … Δίνεις Ζωή’’ προσκάλεσε όλους τους συμπολίτες να συμμετέχουν και να συμβάλλουν στην προσπάθεια  μιας και οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου πραγματοποίησε διάφορες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, με σκοπό την ενημέρωση την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλεως των Ιωαννίνων, ως προς την Μεσογειακή Αναιμία.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση με παρουσία του προέδρου του Συλλόγου κ. Ρουμπάτη Λεωνίδα, της κας Χ. Νόβα, της προέδρου της ΦΟΕΑ κας. Μ. Παπακωνσταντίνου και της κας Ε. Καρβέλα σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την Μεσογειακή Αναιμία, την πρόληψη αυτής, καθώς και την σημασία της εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση στο κέντρο της πόλης με διανομή υλικού για την Μεσογειακή Αναιμία την Πρόληψη και την Αιμοδοσία.

Πραγματοποιήθηκε Ποδήλατο-βόλτα με μπλουζάκια και μπαλόνια τα οποία σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για αυτήν την Ημέρα.

Εικόνες από όλες τις εκδηλώσεις:

(26 επισκέψεις, 1 σήμερα)