«Ας σκεφτεί κάποιος τα συναισθήματα και τον ψυχισμό των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία που μεταγγίζονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων…»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ

Αθήνα, 15/10/2018

Αρ. Πρωτ.: 194

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

 

«ας σκεφτεί κάποιος τα συναισθήματα και τον ψυχισμό των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία που μεταγγίζονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων…»

 

Με αισθήματα αγωνίας, θλίψης, απογοήτευσης και ανασφάλειας περιγράφουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία που μεταγγίζονται και παρακολουθούνται συστηματικά στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Τρικάλων, τη νέα μετακίνηση νοσηλεύτριας της Μονάδας.

Λίγους μήνες μετά την αλλαγή του νοσηλευτικού προσωπικού από την υπάρχουσα Διοίκηση, προχωρούν σε νέα αλλαγή της νοσηλεύτριας που τοποθετήθηκε, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, χωρίς καμία προφορική ή έγγραφη διαμαρτυρία των ασθενών ή των προϊσταμένων της Μονάδας.

Παρ’ όλο που θα έπρεπε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στις θέσεις του υπάρχοντος προσωπικού μιας και πρόκειται για Μονάδα χρόνιων ασθενών, η Διοίκηση προχωρά ξανά σε διατάραξη της ηρεμίας προκαλώντας αισθήματα φόβου, αγωνίας και εγκατάλειψης στους εν λόγω ασθενείς.

Κάνουμε δημόσια έκκληση στους θεσμικούς φορείς της υγείας να σταματήσουν αυτή την άσκοπη κίνηση που γίνεται εις βάρος ασθενών με χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της

Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΔΗΜΟΣ                                                             ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΛΑΚΗ

 

*Βασίλης Δήμος (6977-782738)

*Κώστας Τσόγιας (6978-363405), πρόεδρος συλλόγου ΜΑ Τρικάλων

(12 επισκέψεις, 1 σήμερα)